Sammanfattning

Kringutrustning från e-sportlag börjar bli mer vanligt nuförtiden, och på pappret är det en väldigt bra idé med många professionella spelare till sitt namn. Fnatic Gear gick på offensiven tidigare i år när nya produktserien lanserades, med två helt nya tangentbord samt uppdaterade pekdon.

Rent prestandamässigt är det absolut inga problem med Fnatic Gear Flick 2 med Pixart PMW 3360 under huven. Sensorn levererar exakt det som är förväntat från Pixart-modellen, något som kan underlätta övergången från en annan mus.

Fnatic_Flick_2-9.jpg

Sett till konstruktionen är undertecknad inte helt nöjd med de primära knapparna, mer specifikt vänsterknappen. Plastbiten ovanför brytaren låter vid varje nedtryck eftersom den har fri luft med någon millimeter mellan brytaren och plastkonstruktionen, till skillnad från att ligga och vila på brytaren hela tiden.

I dagsläget är mjukvaran i "early access" och det märks med ganska begränsade valmöjligheter, speciellt när det kommer till belysningen. Med det sagt finns fortfarande det som faktiskt behövs i en mjukvara och den fungerar som det ska, även om konkurrenter kan erbjuda mer funktionalitet.

Fnatic_Flick_2-1.jpg

Samtidigt är mjukvaran inte helt nödvändig när många inställningar kan justeras direkt med musen. Däremot saknas det någon form av indikation på vilket värde till exempel upplösningen hamnar på. Det är självklart svårt utan en skärm, men någon form av indikation på hur stor ändring som har gjort vore fördelaktigt.

Sammanfattningsvis är Fnatic Gear Flick 2 trevlig att använda och har gott om prestanda, men har inget som riktigt sätter den åt sidan från konkurrenterna. Priset för pekdonet är inte helt farligt för en högpresterande spelmus, men samtidigt finns det betydligt mer intressanta modeller för samma prislapp.

Fnatic Gear Flick 2 är en trevlig spelmus med bra prestanda

Fördelar

  • Hög prestanda

  • Bra byggkvalitet

  • Bekvämt rullhjul

Nackdelar

  • Begränsad mjukvara

  • Saknar indikation vid ändring direkt från musen

Cirkapris vid publicering: 649 kr
Lägsta pris: