Prestanda

Fnatic Gear Flick 2 har använts som primärt pekdon både hemma och på kontoret i ett antal veckor för att simulera vardaglig användning. Trots att den är inriktad mot spelare ska den kunna användas till vardagliga sysslor, utan att krångla eller vara för obekväm.

Underlagen som har använts under testandet är två stycken tygmattor. Den ena är Logitech G640, medan den andra är Xtrfy XTP1-L4-GT-1. Den sistnämnda är utsmyckad med ett motiv medan motparten har en helt svart yta.

Mousetester 1.5.3

DPI-värde

Trots att flera möss har samma DPI-värde kan rörelseförflyttningen skilja åt mellan modellerna. Med hjälp av Mousetester 1.5.3 mäts DPI-värdet på en sträcka av 10 centimeter för att se den verkliga upplösningen i sensorn.

DPI

Logitech G305

400 DPI

399 DPI

800 DPI

827 DPI

1 600 DPI

1 710 DPI

3 200 DPI

3 389 DPI

12 000 DPI

12 778 DPI

Med upplösningen ställd till 400 DPI blir det riktiga värdet i stort sett samma, där mänskliga faktorn kan avgöra skillnaden. Efter det hamnar värdet något över det önskade i varje steg. Lyckligtvis handlar det om små marginaler och kommer inte ha större påverkan under spel eller vanlig användning.

Precision

Flick2_Precision_400.png
Flick2_Precision_1600.png

Fnatic Gear Flick 2 är som tidigare nämnt utrustad med Pixart PMW 3360, vilken har varit förbi testlabbet i ett flertal olika pekdon. Prestandan som visas kommer därmed inte som en direkt överraskning och hamnar som många andra på en väldigt bra nivå utan konstiga avvikelser.

Hastighet

Flick2_Speed_400.png

Likaså gäller även för hastigheten som landar runt 9 m/s för andra generationens Flick. Detta är en bit över vad den mänskliga handen brukar klara av, vilket ger gott om utrymme för snabba rörelser.

Jitter/angle snapping

Flick2_jitter_400.png

Precis som andra modeller med samma sensor visar Fnatic Gear Flick 2 inga tecken på jitter eller angle snapping.

Responstid

När det kommer till latens vid inmatning hamnar testobjektet strax framför trådlösa Roccat Leadr och lägger sig ungefär i mitten av tabellen. Modellen har en liten bit kvar för att nå toppen, men är inte allt för dumt resultat.

Tryckkraft

Knapp

Kraft

Vänsterknapp

70 gram

Högerknapp

68 gram

Scrollknapp

214 gram

DPI-knapp

120 gram

Bakåtknapp (vänster sida)

68 gram

Framåtknapp (vänster sida)

93 gram

Tryckkraften som krävs för knapparna hamnar på en vanlig nivå, bortsett från rullhjulet som står ut från mängden. Sagda knapp brukar kräva mer kraft än resterande, men 214 gram är något över det vanliga även för den. Med det sagt är det inte heller för mycket, men tar en liten stund att vänja sig med tyngden.