Mjukvara

Första utgåvan av Flick hade en dedikerad mjukvara som inte riktigt kändes helt färdigställd. För bolagets uppdaterade portfölj medföljer även en ny mjukvara för samtliga produkter som går under namnet OP (Over Powered).

Fnatic_OP_1.jpg

Första som syns är bolagets nya uppställning av kringutrustning där det finns möjlighet att läsa mer om produkter som inte är inkopplade i datorn för tillfället. I vårt fall ska Flick 2 användas, vilken är längst till vänster, och vi tas då vidare till nästa skärm.

Fnatic_OP_2.jpg

Först ut är profilväljaren med upp till tre olika profiler. Denna flik är väldigt avskalad med enbart det olika inställningskategorierna i toppen samt en bild på spelmusen i mitten.

Fnatic_OP_3.jpg

Med ett knapptryck på bilden skickas användaren vidare till nästa flik som styr upplösningen och uppdateringsfrekvensen i sensorn. Här går det även att justera lift-off-avståndet som finns i två lägen. Längre ned finns även en snabbknapp för att nå musinställningarna i Windows-menyn och stänga av bland annat musacceleration.

Fnatic_OP_4.jpg
Fnatic_OP_5.jpg

Sett till ljussättning är det relativt begränsade möjligheter jämfört med konkurrenterna. Det finns två ljuseffekter att välja på, eller ha en statisk färg som användaren själv kan välja via antingen färgkod eller spektrumhjulet.

Fnatic_OP_6.jpg

Sist men inte minst finns det även möjlighet att ändra syftet på samtliga knappar runt om musen till en annan funktion, öppna fil eller makroinspelning. Noterbart att makro måste spelas in på ett tangentbord från Fnatic i dagsläget, men ska fungera med alla tangentbord senare med en uppdatering.