Utvändigt

Flick_2_box-1.jpg
Flick_2_box-2.jpg

Namnet Fnatic är troligen inte helt okänt för en del läsare då det är en av de större e-sportorganisationerna i dagsläget. Namnet förknippas ofta med flertalet spelare med otroligt mycket erfarenhet, vilka ställer mycket krav på kringutrustningen som används. Det ger bolaget ett utmärkt tillfälle att producera egen utrustning ihop med spelarna.

Egenskaper

Värde

Tillverkare

Fnatic Gear

Modell

Flick 2

Mått

131 × 70 × 40 mm

Vikt (utan kabel)

94 g

Knappar

6 stycken

Brytare

Omron

Sensor

Pixart PMW 3360

Känslighet

100 - 12 000

Uppdateringsfrekvens

125, 250, 500, 1 000 Hz

Fnatic Gear lanserade sina första spelmus och tangentbord för ett par år sedan efter att bolaget köpte upp märket Func. I år är det dags igen och den här gången lanserades två möss på samma gång, nämligen Flick 2 och Clutch 2 där den förstnämnda har tagit plats i testlabbet.

Fnatic_Flick_2-1.jpg

Formmässigt handlar det fortfarande om en ambidexter spelmus, men har bara stöd för högerhänta spelare. Sett till design har musen fått ett litet lyft och går mer i linje med bolagets tema och färger med en undersida helt i orange färg.

Fnatic_Flick_2-2.jpg

Vänstersidan är inte helt oväntat bestyckad med två knappar. Dessa är av större modell och väldigt enkla att nå med tummen. Sidan är också beklädd med en lätt gummerad yta med en mängd lufthål för bättre greppförmåga.

Här finns även dolda möjligheter att ändra både belysning och DPI-värde utan mjukvaran. Det sistnämnda görs genom att hålla in båda sidoknapparna samt DPI-knappen i fem sekunder tills belysningen börjar blinka. Då kan DPI-värdet ändras med hjälp av rullhjulet och ändras 100 DPI per hack. Liknande process gäller för belysningen, men byter ut DPI-knappen till rullhjulet istället.

Fnatic_Flick_2-3.jpg

På motsatt sida är det betydligt renare och består enbart av den gummerade ytan för att få jämn greppnivå på båda sidorna av musen. I framkanten hittas även modellnamnet, om det skulle rymma från minnet någon gång.

Fnatic_Flick_2-7.jpg
Fnatic_Flick_2-4.jpg

På ovansidan hittas rullhjulet som är av mekanisk typ, och har även en diskret list för RGB-belysning. Ett fullt varv kräver 24 hack, vilken tillhör det vanliga. Strax ovanför denna finns DPI-knappen som kan med ett knapptryck ändra profil, med belysning och DPI-värde direkt.

Likt sidoknapparna hittas ytterligare en gömd funktion som gör det möjligt att ändra lift-off-avståndet utan mjukvaran. För att åstadkomma detta ska rullhjulet och DPI-knappen hållas ned i fem sekunder, vilka ska få Fnatic-logotypen att börja blinka. Återigen används rullhjulet för att ändra värdet, vilken är 1 mm per hack.

Fnatic_Flick_2-10.jpg

På undersidan är musen väldigt orange. Utöver det syns även optiska sensorn PMW 3360 från Pixart, vilken är en av dem mest högpresterande sensorerna på marknaden i dagsläget. Denna omringas av två enorma gliddynor på vardera sida om musen.

Fnatic_Flick_2-22.jpg

Givetvis har musen även RGB-belysning, men i det här fallet är det ganska diskret med möjligheten att stänga av helt via mjukvaran. Först finns det två programmerbara zoner vilken är rullhjulet och bolagets logotyp längst fram på högra sidan. Till det är även tre fasta lampor som visar vilken profil som är vald vid det ögonblicket, som sitter ovanför sidoknapparna.

Fnatic_Flick_2-12.jpg
Fnatic_Flick_2-13.jpg
Fnatic_Flick_2-14.jpg

Med Flick 2 ställd bredvid Steelseries Rival 700 och Zowie EC1-A skiljer det inte mycket mellan dessa tre modeller i måtten. Största skillnaden är formen i sig som är ambidexter för testobjektet, medan resterande har mer ergonomisk formgivning.

Fnatic_Flick_2-15.jpg
Fnatic_Flick_2-18.jpg
Fnatic_Flick_2-16.jpg
Fnatic_Flick_2-19.jpg
Fnatic_Flick_2-17.jpg
Fnatic_Flick_2-20.jpg

Sist ut är de tre vanliga handgreppen där samtliga fungerar utan några större problem. Undertecknad spelar med greppen palm grip där musen hamnar bekvämt i handen, med knapparna nära tillhands för respektive finger.