För snart 20 år sedan grundades SweClockers i Edins pojkrum och växte med åren från en hobby till att bli Sveriges största mötesplats för alla som älskar datorer och hårdvara. Idag samlas tusentals medlemmar dagligen för att inte bara ta del av nyheter, artiklar och tester, utan även för att utbyta åsikter, idéer, be om hjälp eller vara en del i ett större sammanhang.

Med omkring 40 forumdelar och 30 underkategorier, ett Galleri för att skylta med sina byggen, en Marknad för att köpa och sälja hårdvara, ständigt pågående samtal i Discord, satsningar på medlemsträffar "Meet & Geek" och mer därtill, är det mycket att hålla reda på.

För att utveckla och göra SweClockers ännu bättre tar vi in ett bekant ansikte, som tillsammans med redaktionen tar ett helhetsgrepp om gemenskapen. Lars "Lan" Levin som sedan flera år tillbaka är bland annat forumledare och en av de drivande profilerna bakom Geeks Gaming, tillträder som Community Manager.

Lan-2.jpg

Som Community Manager ska Lan snappa upp det som händer i forumet och fungera som en ambassadör mot redaktionen. Han behåller fortsatt sitt engagemang som forumledare, där han hjälper till att stötta upp moderatorerna som dagligen engagerar sig för att göra forumet till en mer trivsam mötesplats.

Vem är personen bakom forumledaren "Lan" ?

– Min fästmö? Jag är teknikentusiast och älskar alla sorters nörderi. #Fulkultur ligger mig varmt om hjärtat, att se och hjälpa människor ta sina kreativa intressen vidare är fantastiskt kul!

När och hur hittade du till SweClockers?

– Jag sökte hjälp angående en dator såklart, i början av millenniet. De frågeställningarna är djupt begravda vid det här laget!

Du är sedan början av september Community Manager. Vad betyder det för alla som hänger på SweClockers?

– Att vi vill stärka banden inom vår gemenskap, lyfta bra innehåll, visa allt roligt vi själva faktiskt gör! Mitt uppdrag är att lyssna på er, alla medlemmar, förstärka det på olika sätt och ge tillbaka. Tipsa gärna.

Vad vill du driva och åstadkomma som Community Manager?

– Jag vill möjliggöra för er att växa i ert engagemang, hjälpa er på traven och hitta andra. Drömmen är att skapa lösningar som ger energi och öppnar dörrar, konkret exempel är streaminggruppen på Discord. De hjälper varandra, svarar på frågor och bollar idéer. Mer sådant – även i forumet!

Därutöver kommer jag spåna fram nya artikeluppslag, hjälpa medlemmar som vill skapa exempelvis guider i forumet, informera om ofta ställda frågor och knyta samman olika intressegrupper. Jag kommer även hjälpa UX-ninjan Gurtis att ta fram förbättringar och förenklingar på SweClockers.

Bästa receptet på våfflor? Vad äter du till dina våfflor?

– Bakpulver ger bra och frasiga våfflor, den som kör färdigmix får gå kurs! Våfflor kan avnjutas med allt gott, frukt, glass, smaksatt grädde, sylt, bär, bacon (japp!) men äkta vaniljglass och varm hjortronsylt är inte fy skam!

Har du fler frågor om hur du får till den perfekta våfflan eller förslag på vad som kan göras för att stärka SweClockers gemenskap? Kommentera denna artikel och var inte rädda att pinga @Lan!