Tidigare under året tillkännagav DICE nästa del i Battlefield-serien, Battlefield V. Precis som många anat på förhand är skådeplatsen denna gång andra världskriget och en av de stora nyheterna är ett nytt battle royale-läge. Sedan avtäckandet har utvecklaren hunnit med två stängda alfatester och snart är det dags för ett öppet test där alla kan deltaga.

Under Nvidias presskonferens, där företaget avtäckte Geforce RTX 2000-serien med arkitekturen "Turing", meddelade VD:n Jensen Huang att Battlefield V får en öppen beta den 6 september. På sin webbplats berättar utgivaren Electronic Arts att betan kommer bestå av de två kartorna Rotterdam och Arctic Fjord i spelläget Conquest samt Grand Operations med 64 spelare.

Förutom datumet för betatestet bekräftade även Nvidia att Battlefield V får stöd för bolagets nya teknik RTX, vilken möjliggör strålspårning (eng. ray tracing) i realtid. Bland annat visades ett kort videoklipp som demonstrerade tekniken, med realistiska ljus- och skuggeffekter.

För spelare som är EA Access- eller Origin Access-medlemmar blir betan tillgänglig två dagar tidigare, den 4 september. Detsamma gäller även för de som väljer att förboka speltiteln. Betatestet blir tillgängligt på Xbx One, Playstation 4 och PC och pågår under en begränsad tid.