Nvidias grafikarkitektur Pascal och de mer kraftfulla grafikkorten i Geforce GTX 1000-serien har över två år på nacken och är fortfarande det senaste i kategorin på konsumentmarknaden. Under våren har rykten kring nästa arkitektur och lanseringsdatum avlöst varandra i rask följd. Det senaste budet är att konsumentinriktade Turing-baserade grafikkort avtäcks den 30 augusti.

Join us at our GeForce Gaming Celebration!

This event will be filled with awesome new PC games running on the latest GeForce hardware, cool stage presentations, food and drinks, and some spectacular surprises.

Den 21 augusti går den fem dagar långa spelmässan Gamescom av stapeln i tyska Köln. Nvidia har skickat ut en inbjudan till ett evenemang som tjuvstartar spelfesten. Evenemanget äger rum den 20 augusti och på menyn står de senaste spelen, men även överraskningar med Geforce-koppling.

En stående spekulation har länge varit att Geforce GTX 1100-serien ska lanseras någon gång under sommaren. I kombination med nyare rapporter som talar om lansering i slutet av augusti är det inte omöjligt att Nvidias planerade överraskning har med nästa generations grafikkort att göra.

Kinesiska Pconline rapporterar att tredjepartstillverkaren Inno3D nyligen presenterade en vattenkylare ämnad för Nvidias kommande grafikkort, vilket vidare indikerar att avtäckandet ligger nära i tiden. Därtill bekräftade bolagets försäljningschef att lanseringen kommer att bli av under 2018.

Källa: Videocardz