Inledning

Efter testerna tidigare under året skickade Asus in ytterligare ett exemplar av ROG Swift PG27UQ, denna gång med uppdaterad firmware som löser problemet med att bilden blir för mörk. Vi kan nu konstatera att den mesta spelskärmen av spelskärmar är redo för ett sammanfattande omdöme och följetongen är därmed redo att avslutas.

asus_pg27uq_intro_lampa.jpg

Ifall Asus ROG Swift PG27UQ är obekant som produkt är det den första skärmen att nå 4K i 144 Hz med teknik och funktioner som local dimming för hög kontrast, kvantprickar för större färgomfång och högre ljusstyrka vilket den använder för HDR-kapacitet samt då Nvidia G-Sync.

För de som vill ha en snabb resumé finns en artikel som sammanfattar tidigare delar. Läs gärna den för att komma ikapp med vad allt handlar om kring PG27UQ. Känner du att redan har koll på allt kommer denna artikel främst att tillföra följande information:

  • Mätningar och diskussion kring färgkorrekthet i HDR och SDR

  • Kontroll av fixen mot mörk bild med YCbCr-signal (det fungerar nu!)

  • Sammanfattande slutsats och betyg

Resten av innehållet i sammanfattningen är mer i traditionellt SweClockers-manér där vi hänvisar till tidigare delar för djupare teknisk information. För det finns enormt mycket att säga om Asus PG27UQ då den innehåller funktioner och teknik som tidigare inte funnits på datorskärmar. Det är helt enkelt ett och annat som måste förklaras.

Delar i testet av Asus ROG Swift PG27UQ:

Detta är den avslutande delen av ett långvarigt test av Asus premiumskärm ROG Swift PG27UQ, som är bland de första att kombinera egenskaperna högkvalitativ 4K UHD-panel, 144 Hz med Nvidia G-Sync och stöd för HDR.