Rykten kring Amazons expansion till nya länder har florerat länge, däribland Sverige. Senast var i oktober 2017 då det rapporterades att shoppingjätten var på väg att etablera sig i landet med en egen domän och lager på flera platser.

Nu styrks uppgifterna ytterligare då Breakit talat med Postnords kommunikationschef Thomas Backteman, som bekräftar att Amazon varit i kontakt med dem gällande leveranser i Sverige. Postnord uppges endast vara en av flera nordiska logistikföretag som företaget haft diskussioner med.

Backteman berättar att Amazon inte avslöjat exakt när de kommer till Sverige, men han är säker på att det kommer ske någon gång under 2018. Enligt honom skulle de till en början inte vara en av Postnords största kunder, men han menar att det troligen kommer ändras snabbt.

Detta kommer kort efter att Finansinspektionen bekräftat att de fått en förfrågan från Amazon Payments Sweden AB för att hantera betaltjänster i Sverige. Exakt vad det handlar om är ännu okänt, men det spekuleras i att det är relaterat till den integrerade betaltjänsten Amazon Pay.

Amazon har även under de senaste två åren lanserat flera av sina tjänster och produkter i Sverige, vilket många redan då menade var tecken på en stundande lansering i landet. Det handlar bland annat om strömningstjänsten Prime Video samt musiktjänsten Amazon Music och den röststyrda högtalaren Echo.