Enheten, förpackning och tillbehör

TS-328 kommer i en miljömedveten kartong i returpapp utan några spännande tryck. Bra för köparens plånbok, bättre för miljön.

TS328-Photo_01.jpg
TS328-Photo_02.jpg

I kartongen hittar jag det som behövs för att komma igång med NAS-enheten. Användaren behöver komplettera med diskar samt konfigurera enheten från en annan enhet i sitt hemnätverk.

TS328-Photo_07.jpg
TS328-Photo_03.jpg

Extern nätadapter på 65 W från Delta electronics.

TS328-Photo_04.jpg

Adaptern använder den medföljande kabeln med C13-apparatkontakt.

TS328-Photo_05.jpg

En Ethernet-kabel och tre extra fästplattor för de mekaniska hårddiskarna med ljuddämpningsgummi.

TS328-Photo_06.jpg

Fästplattorna för diskarna är ämnade att reducera upptagning av vibrationer från lagringsenheterna.

Utan några diskar i väger lådan 1,6 kg och strömförsörjningsadaptern utan sladd väger ytterligare 250 gram. Utrustad med tre stycken WD Red 4 TB lagringsdiskar går vikten upp till 3,7 kg.

TS328-Photo_48.jpg

På framsidan av enheten finner vi en logga från tillverkaren, totalt sex indikatordioder i tre färger (röd, gul och grön), en strömknapp samt en USB 3.1 (5 Gb/s).

TS328-Photo_09.jpg
TS328-Photo_10.jpg

Av de två sidorna och toppen är det bara en som innehåller något av intresse, på en av sidorna sitter en klisterlapp med nyckel och QR-kod för att snabb-konfigurera enheten över nätet. Av naturliga skäl har jag suddat ut nyckeln och koden.

TS328-Photo_11.jpg

Undersidan har några ventilationshål samt fyra fötter i gummi. Det finns även en indikator på hur användare skall skjuta täckkåpan för att komma åt det inre i maskinen.

TS328-Photo_14.jpg

Baktill på NAS-enheten uppifrån och ner finner vi två ljudanslutningar, två Ethernet-kontakter (1 Gb/s) som går att konfigurera i link-aggregation, en USB 3.1 (5 Gb/s) samt en USB 2 och slutligen anslutningen för likströmsförsörjningen. Det finns även en skåra för ett Kensington-lås men främst täcks baksidan av utblåset för den inbyggda 92 mm-fläkten.

TS328-Photo_47.jpg

Tre skruvar fäster täckkåpan till baksidan av enheten. Dessa har en tjockare skåra än en vanlig spårskruv och påminner lite om en tumskruv med kort skruvskalle. De skruvas lämpligen upp med ett mynt eller en nyckel.