För mer än två decennier sedan inledde den amerikanska tillverkaren Corsair sin bana i hårdvarubranschen. Initialt fokuserade bolaget på tillverkning av minnen, men har med tiden expanderat till allt fler produktkategorier. Idag består produktportföljen av allt från kringutrustning och kylning till nätaggregat och datorlådor.

På sin webbplats meddelar nu Corsair att ytterligare produkter adderas till sortimentet i och med att företaget förvärvar Elgato Gaming, som är en del av tyska Elgato Systems. Avdelningen i fråga har bland annat gjort sig kända genom kontrollenheten Stream Deck och en uppsjö av inspelningskort (eng. capture cards), som primärt används för inspelning och strömning av datorspel.

Utöver nämnda hårdvara erbjuder Elgato även utrustning för smarta hem, där serien går under namnet Elgato Eve. Corsair kommer inte att ta denna sektion under sina vingar och denna ska byta namn till Eve Systems, för att sedan fortsätta verksamheten i egen regi.

Huruvida produkterna från Elgato Gaming i framtiden kommer märkas med den nya ägarens varumärke eller inte återstår att se. Det är också oklart hur Corsair ämnar förvalta nyförvärvet.