Sammanfattning

Slutna vattenkylare slog sig in på marknaden för ett par år sen och var inledningsvis ganska ömtåliga och kunde lätt gå sönder. Under årens gång har tekniken och konstruktionen förbättrats till den grad att det är betydligt mindre risk att kylaren går sönder.

Med den slutna vattenkylaren H115i Pro RGB har Corsair förfinat modellernas prestanda, som lyckas hålla temperaturerna på en bra nivå även i det tysta läget. I takt med att prestandan höjs följer även ljudnivån med och vi rekommenderar att använda profilen Quiet så länge temperaturerna tillåter det.

H115i_pro-12.jpg

Corsair har som sagt skapat en del slutna vattenkylare och har vid det här laget listat ut det där med monteringsanordningar. Det märks verkligen då det inte är några problem att montera denna utan att behöva anlita assistans.

Det som låter mest av allt är, som tur är, de medföljande fläktarna ML140 Pro som är av varianten magnetisk lagring. Personligen imponerar inte dessa när varvtalet höjs runt 1 200 RPM, utan briljerar i lägre varvtal.

H115i_pro-5.jpg

Kostnadsmässigt hamnar modellen även relativt högt upp i listan med en prislapp runt 1 500 kronor i vanliga fall. Det råder inte direkt brist på slutna vattenkylare på marknaden och det går att hitta billigare modeller, där prestandan kanske blir lidande.

Dags att knyta ihop säcken för Corsair H115i Pro RGB som visar framfötterna i profilinställningen Quiet, men drar på lite för mycket i övriga profiler. Modellen har kapacitet att leverera bra kylning till låg ljudnivå, men det är tveksamt om prislappen reflekterar det. Av den anledningen får modellen utmärkelsen Bra Produkt för den gör vad den ska, men saknar det där lilla extra för att göra den riktigt intressant.

Fördelar

  • Bra kylprestanda

  • Tyst under vila

  • Enkel montering

Nackdelar

  • Högljudd vid belastning

  • Något dyr

  • Begränsad kompatibilitet för radiatormontering

Pris vid publicering: 1 500 kronor
Lägsta pris: