Montering

Monteringen för Corsair H115i Pro RGB påminner väldigt mycket om tidigare modeller från bolaget, och för dem som har monterat ett sådant förut bör processen vara tämligen enkel. I paketet finnes delar och ramar för alla dagens moderna plattformar, samt en installationsguide i pappersform.

H115i_pro-10.jpg

I kartongen hittas bland annat bakstycket för dagens Intel-plattformar, en ram för AMD:s motsvarighet, en USB-kabel för Corsair Link, samt två påsar med diverse skruvar och brickor. Med det sagt är det dags att påbörja monteringen.

H115i_pro-20.jpg
H115i_pro-19.jpg

Först ut placeras bakstycket på baksidan av moderkortet genom att trä igenom de fyra piggarna genom de utstansade hålen i moderkortet. På andra sidan skruvas fyra distanser in i piggarna på bakstycket, vilket då låser den på plats och behövs inte hållas i för hand när kylblocket ska på.

H115i_pro-5.jpg

För att kunna fästa blocket på det som redan är monterat behövs en av de medföljande ramarna. Dessa är markerade för att visa vilken plattform den är kompatibel med. För att fästa blocket behöver du enbart matcha två piggar med utstansade hål på ramen, och sedan vrida dem på plats tills det säger "klick".

H115i_pro-17.jpg
H115i_pro-16.jpg

Med det gjort är det dags att placera kylblocket på processorn och distanserna. Bra tips är att ha tumskruvarna nära tillhands så att blocket alltid får ett jämt tryck när det monteras. Sagda skruvar är ganska stora, vilka gör det tämligen enkelt att använda händerna för att skruva fast dessa.

H115i_pro-11.jpg
H115i_pro-15.jpg

Corsair rekommenderar att radiatorn monteras i toppen av chassit med fläktarna undertill som drar luft ut ur datornlådan. Återigen värt att notera det lilla mellanrummet mellan fläktarna som kan orsaka bekymmer vid montering i bland annat frontpanelen.

H115i_pro-13.jpg

När allt är installerat och systemet är igång lyser kylblocket upp i sann RGB-anda, vilken även kan ställas in på att reagera på processortemperaturen. Detta kan göras i mjukvaran Corsair Link, som även huserar profilinställningarna.