Sammanfattning

Överlag tycker jag Phanteks Eclipse P350X är ett bra chassi, och det är framförallt väldigt enkelt att bygga i. Det finns rejält med utrymme för både moderkort och grafikkort, goda möjligheter till kabeldragningar och bra möjligheter för olika lagringsenheter.

Vissa saker stör lite, som de små och obekväma tumskruvarna. Det går å andra sidan att arbeta sig runt med skruvmejsel så det är inget som jag tycker fäller hela chassit. Även avsaknaden av den sista 2,5-tumsvaggan känns lite snålt men det är ju först när behovet av fem hårddiskar finns som det faktiskt är ett problem.

Belysning i alla dess former är alltid en vattendelare, somliga älskar det och andra hatar det. I det här fallet kan nog möjligheterna till variation göra att båda sidorna blir nöjda.

Den som är ute efter mycket kan slå på regnbågsläget och utöver det även utöka sitt RGB-moderkort för allehanda effekter. Den som är med konservativ kan istället aktivera ett fast ljusläge utan eventuella störningsmoment. För den som är RGB-motståndare helt och hållet går det alltid att stänga av helt och hållet.

I skrivande stund kostar Phanteks Eclipse P350X ca 800 kr vilket jag tycker känns som ett ganska bra pris med tanke på vad som erbjuds. Det är ett helt okej pris för ett chassi i det lite lyxigare segmentet och uppskattade funktioner såsom enomtänkt kabeldragning och stora utrymmen gör det väldigt lättarbetat.

Fördelar

  • Stora utrymmen

  • Verktygslöst (i alla fall i teorin)

  • Många smarta lösningar och detaljer

Nackdelar

  • Vissa detaljer känns lite budget