För några år sedan var vattenkylning ett område som främst tillhörde de mer inbitna entusiasterna, men de många slutna vattenkylarna på marknaden har vänt trenden. Under Computex i fjol presenterade EK Water Blocks ett prispressat vattenkylningspaket i aluminium, med målsättningen att även skräddarsydda kylsystem ska anammas på bred front.

Tyska Alphacool följer nu konkurrentens exempel och lanserar serien Eissturm, som består av fyra olika vattenkylningspaket. Till skillnad från EK Water Blocks plånboksvänliga materialval härstammar Eissturm-produkterna från Alphacools premiuminriktade produktsortiment, varför radiatorer och vattenblock består av koppar och mässing.

De fyra paketen har namnen Tornado, Hurricane, Blizzard och Gaming och kommer i olika konfigurationer, där bland annat storleken på radiatorerna skiljer sig åt. Gemensamt för samtliga system är den medföljande vätskan och fläktarna, som är av typen Eiswind och tillverkade av Be Quiet.

Tornado-paketet kommer med en radiator på 240 alternativt 280 mm och en tjocklek på 60 mm, där reservoaren är traditionellt cylinderformad och ackompanjeras av pumpen Eispumpe VPP755, som även kan hantera ett utökat system. För Hurricane landar radiatorns tjocklek på 45 mm, medan storlekarna 360 och 420 mm tillkommer. Pumpen är densamma, vilket även gäller för vattenblocket som är av typen Eisblock XPX black.

För den som önskar ett mer kompakt system levereras Gaming-paketet med en kombinerad pump och reservoar, där förstnämnda heter DC-LT och vanligtvis används i slutna vattenkylare. För radiatorerna handlar det om 30 mm-varianter i storlekar om 120, 240, 280 samt 420 mm.

Blizzard levereras med en reservoar i en annorlunda formfaktor, där denna upptar två 5,25-tumsplatser och bjuder på en inbyggd Eispumpe VPP755-pump. Radiatormässigt handlar det om storlekarna 240, 280 samt 360 mm, där tjockleken landar på 45 mm.

Samtliga paket levereras med transparent slang och kopplingar. Medföljer gör även snabbkopplingar, som tillåter att kylarsystemet expanderas i framtiden. Paketen i Eissturm-serien finns nu tillgängliga hos återförsäljare. Prismässigt landar exempelvis 120 mm-varianten av Gaming på 1 600 kronor, medan Hurricane i 240 mm-utförande landar på 2 700 kronor.