Sammanfattning

Att slå sig in på nätaggregatsmarknaden 2018 är inte den lättaste uppgiften, då vi numera har flertalet kandidater med ypperlig elektrisk prestanda, låg ljudnivå, aggressiv prissättning och inte minst generösa garantivillkor.

kolink_850-14.jpg

Rent prestandamässigt är det inget större fel på Kolink Continuum 850 W. Enheten levererar som utlovat sin uppmärkta effekt vid mycket hög verkningsgrad och håller sig på banan när det kommer till både spänningsreglering och rippelvärden. Anslutningsmässigt finns det därtill gott om kontakter som matchar fint med modellens effektklass.

Problemet är att den egentligen inte sticker ut på någon punkt förutom att erbjuda 80 Plus Platinum-certifiering vid en förhållandevis låg prislapp. Denna punkt blir inte heller särskilt imponerande när de faktiska mätvärdena jämförs mot dagens storsäljare från EVGA, Corsair och Seasonic, då de sistnämnda i de flesta fallen endast ligger någon procentenhet bakom sett till verkningsgrad.

Med undantag för den marginellt lägre verkningsgraden erbjuder även de konkurrerande modellerna med 80 Plus Gold klart bättre spänningsreglering, ytterligare pressade rippelnivåer, lägre ljudnivå och längre garantitider.

Med en rekommenderad prislapp på 1 399 kronor (utan strömsladd) är Kolink Continuum 850 W ett helt okej nätaggregat som främst rider på sin höga verkningsgrad. Prislappen är dock inte tillräckligt låg för att vi ska kunna rekommendera enheten över andra aktörer med mer välpolerade plattformar – oavsett om dessa har någon enstaka procentenhet lägre verkningsgrad.

Fördelar

  • Låga rippelvärden

  • Mycket hög verkningsgrad

  • Bra anslutningsmöjligheter

  • Förhållandevis tyst vid full belastning

Nackdelar

  • Inte särskilt imponerande spänningsreglering

  • Hörs tydligt vid låg belastning

  • Ingen medföljande strömsladd

Pris vid publicering: 1 399 kronor
Lägsta pris: