Mer än fem år har passerat sedan CD Projekt Red avtäckte sin speltitel Cyberpunk 2077. Efter detta har dock informationen om spelet varit nästintill obefintlig, mycket på grund av att studion fokuserat på den numera avslutade spelserien The Witcher. Under årets E3-mässa visades livstecken från Cyberpunk 2077 i form av en filmisk trailer.

Läs hela förhandstitten hos FZ

Förutom en trailer visades även gameplay för spelmedia på plats, däribland SweClockers syskonsajt FZ. De fick se ungefär en timme av speltiteln, och det bekräftas bland annat att spelaren kan anpassa huvudpersonen V och välja kön, utseende och startattribut.

Istället för klasser används ett system likt Deus Ex, där spelaren kan installera hårdvara i kroppen som ger olika förmågor och liknande via så kallade ripper docs. Det handlar bland annat om uppgraderingar för öga och handflata för att kunna skanna av fiender och objekt respektive minska rekylen.

Cyberpunk 2077 utspelar sig i Night City, Kalifornien, en stad som beskrivs som "gigantisk". Det finns sex olika distrikt, med bland annat slumområdet Westbrook och industridistriktet Santa Domingo som alla har sina distinkta utseenden och invånare. Spelaren kan röra sig fritt i staden till fots, men det finns även fordon i form av bilar och motorcyklar till förfogande.

Det uppdrag som visas kan hanteras av spelaren på många olika sätt och ingenting är svart eller vitt, något som känns igen från The Witcher-spelen. Cyberpunk 2077 beskrivs dock som något som är väldigt olikt The Witcher 3, dels på grund av förstapersonsläget och dels att staden med sin egna karaktär för tankarna till Grand Theft Auto.

Avslutningsvis är det uppenbart att spelet har en lång väg att gå innan det är färdigt, och en lansering år 2020 beskrivs som inte helt otrolig. Presentationen lämnar dock ett positivt intryck och skruvar upp de redan höga förväntningarna ytterligare.

► Läs alla artiklar från #e3-2018