På årets E3-mässa är spelfesten i full gång och information om kommande spel presenteras på löpande band. Bland de mest efterlängtade titlarna återfinns uppföljarna i Battlefield- och Fallout-serierna, men även Elder Scrolls: VI och Cyberpunk 2077, där sistnämnda utannonserades genom en trailer som släpptes för mer än fem år sedan.

Sedan en tid tillbaka har det varit känt att Ubisoft arbetar med ett nytt Assassins Creed-spel, och under bolagets presskonferens på E3 2018 visades en filmisk trailer för Assassins Creed: Odyssey. Skådeplatsen för äventyrsspelet är det antika Grekland, där den Sparta-födda huvudpersonen bekämpar fiender i myllrande städer och till sjöss.

Till skillnad från tidigare titlar i serien fokuserar Odyssey till stor del på rollspel. När det kommer till dialoger väljer spelaren vad som ska svaras, något som sedan avspeglas i handlingen och genom flera alternativa slut. Därtill finns huvudpersonen i ett kvinnligt och manligt utförande, där karaktärerna har namnen Kassandra respektive Alexios.

Se FZ testa nya Assassins Creed: Odyssey

På plats i Los Angeles har FZ testat kommande Assassins Creed, som bland annat bjuder på ett omarbetat stridssystem. Fler spelstilar är möjliga genom adderade varianter av tysta attacker, som sällskapas av mer högljudd svärdfäktning och sparkar. Även sjöslag är en del av spelmekaniken, där huvudpersonen står bakom rodret och en spjutkastande besättning.

► Läs alla artiklar från #e3-2018

Assassins Creed: Odyssey släpps den 5 oktober 2018 till PC/Windows, Microsoft Xbox One samt Sony Playstation 4.