Den svenska utvecklaren Avalanche Studios har skruvat upp utvecklingstempot ordentligt på sistone, med flera stortitlar som sjuder. På menyn står det öppna och helgalna Rage 2, samt det självpublicerade Generation Zero, vilket utspelar sig i ett fiktivt Sverige belamrat med ondsinta robotar under 80-talet.

Utöver dessa spel med planerade lanseringar under 2019 avtäcker Avalanche Studios det senaste spelet med huvudkaraktären tillika frihetskämpen Rico Rodriguez i förarsätet. Just Cause 4 tar återigen spelare till ett fiktivt land i behov av frigörelse, denna gång sydamerikanska Solis.

Trailern bjuder i sedvanlig ordning för Just Cause på en massiv öppen värld, fylld med varierade miljöer och vyer. Självfallet finns även en stor rad fordon och baser, vilka alla kan sprängas med en mängd kreativa tilltag. Nytt för den fjärde inkarnationen är vad som verkar vara inslag av moder naturs kraft, i form av tromber och blixtar.

► Läs alla artiklar från #e3-2018

Den 4 december i år är det dags för spelare att befria Solis från privatarmén Black Hand som styr nationen med en järnhand. Lansering sker på PC/Windows, Xbox One och Playstation 4.