Nyligen meddelade mediebolaget Nordisk Film att de förvärvat den svenska spelutvecklaren Avalanche Studios, som bland annat står bakom Just Cause-spelen. Spelstudion har många projekt på gång och ett av dessa är actionspelet Rage 2, som utvecklas tillsammans med Id Software.

Under årets upplaga av spelmässan E3 presenterar utgivaren Bethesda gameplay för Rage 2, där biljakter, explosioner och galna frisyrer står på menyn. Jorden har invaderats av mutanter som mer än gärna dödar allt i sin väg, och spelets huvudperson Walker tar nu till vapen för att hämnas.

I videon visas spelelement från förstapersonskjutaren i ett tidigt stadium, där bilar bestyckade med maskingevär och missiler flankeras av en bred arsenal handhållna vapen. Därtill är rakbladsvassa bumeranger och handgranater med olika funktioner i fokus, vilka sällskapas av snabba rörelser och exploderande tunnor.

► Läs alla artiklar från #e3-2018

Actionskjutaren Rage 2 lanseras under våren 2019 till plattformarna PC/Windows, Microsoft Xbox One och Sony Playstation 4.