Spelutvecklaren Bethesda är mest känd för The Elder Scrolls och Fallout, vilka båda får stor uppmärksamhet på E3 2018. Detta kort efter tillkännagivandet av Fallout 76 som helt sonika får fler detaljer, där framförallt en minst sagt blandade reaktioner bland många av seriens hängivna följare.

Bethesda tillkännager The Elder Scrolls VI och helt nya Starfield

Under Microsofts E3-presentation kom Bethesdas Todd Howard upp på scen och visade en ny trailer för spelet. I samband med detta bekräftas att spelet endast har ett online-läge och att ett dussintal spelare samsas på samma server, där varje karaktär styrs av riktiga spelare.

Samtidigt framgår att spelvärlden blir fyra gånger större än Fallout 4 och att det går att anta merparten av spelets utmaningar själv, men att det blir lättare att göra det tillsammans med andra. Som online-läget fungerar ska det sömlöst gå att byta server och ansluta sig till andra, samtidigt som alla dina framsteg följer med. Detta gäller även de baser som går att bygga.

► Läs alla artiklar från #e3-2018

Fallout 76 lanseras den 14 november för plattformarna PC/Windows, Microsoft Xbox One och Sony Playstation 4. Med tanke på att Bethesda investerat i att porta flera spel till Nintendo Switch är det inte heller omöjligt att Fallout 76 kommer till denna spelkonsol.