Årets E3-spelmässa är igång och det med besked. När de stora utgivarna slåss om spelarnas gunst är det med trailrar, vilka ger alltifrån en väl ingående inblick i upplevelsen till att enbart bygga atmosfär och avslöja titelnamn. Det senare gjorde Bethesda med inget mindre än två länge efterlängtade spel.

Först ut är en ny del i populära The Elder Scrolls, där den senaste installationen The Elder Scrolls V: Skyrim lanserades för snart sju år sedan. Vid sidan om att avslöja att det handlar om seriens sjätte del visas inget mer än ett vidsträckt landskap på en okänd plats i Tamriel.

Om det nu är möjligt från Bethesda avslöjades en ännu större nyhet i form av Starfield, som det länge ryktats om och är bolagets första helt nya varumärke på 25 år. Spelet utspelar sig i framtiden, har rymdfärder och är ett rollspel med enspelarläge. Detta är också allt som är känt om spelet.

► Läs alla artiklar från #e3-2018

Inga konkreta detaljer om lansering för de båda speltitlarna framgår, men enligt Bethesdas Todd Howard är Starfield först ut att se dagens ljus. Det spekuleras därför i att The Elder Scrolls VI dröjer till år 2020 eller senare och släpps i samband med nästa generations spelkonsoler.