Just nu är den årliga spelmässan E3 igång för fullt, där SweClockers systersajt FZ är utsänd för att följa de olika E3-showerna live. Igår var det EA som stod för underhållningen, där Unravel 2 med samarbetsläge, spelklipp från Anthem samt påkostade Origin Access Premier visades.

Självfallet stod även rykande heta Battlefield V på menyn, vilket blir årets flaggskeppstitel från EA och svenska utvecklaren DICE. Under presentationen visades en färsk speltrailer från flerspelarläget upp, där en rad nyheter och information kan skönjas.

Spelets första karta är belägen i norska Narvik, där ett av de större slagen i den tyska invasionen av Norge ägde rum. Spelare möts av snötäckta bergssluttningar och bitande kyla i den norska hamnstaden. Även en rad spelmekaniska nyheter såsom möjligheten att konstruera förskansningar, att kasta tillbaka granater samt det nya hälsosystemet går att se i klippen.

► Läs alla artiklar från #e3-2018

Det sistnämnda presenteras i samarbete med Youtube-profilen Jackfrags, som fått tillgång till Battlefield V i tidigt utförande. Avslutningsvis bekräftades det att spelet får ett battle royale-läge, och att ett enspelarläge med inslag från norska motståndsrörelsen visas under Microsofts show den 10 juni 22:00.

Battlefield V släpps den 19 oktober till PC/Windows, Xbox One samt Playstation 4.