Förutom RGB-belysning är en av trenderna på Computex kompakta komponenter för små datorsystem, med bland annat krympta nätaggregat och små chassin. Tillverkaren Raijintek är en av de som visar nya produkter i den sistnämnda kategorin, med de två modellerna Ophion och Ophion Evo.

Ophion är den mindre modellen och mäter in på 370 × 150 × 218 mm (D × B × H) och har stöd för nätaggregat i formfaktorn ATX samt moderkort i formfaktorn Mini ITX. Övriga restriktioner för grafikkort ligger på 330 mm och det finns även plats för två 120 mm-fläktar i toppen.

Det som skiljer datorlådorna är höjden och den större mäter in på 288 mm, vilket möjliggör stöd för en 240 mm-radiator i toppen samt en 120 mm-fläkt i chassits botten. Utöver detta är specifikationerna desamma, med stöd för fullstort nätaggregat och grafikkort med en längd på upp till 330 mm.

► Läs alla artiklar från #computex-2018

Båda kommer med sidopaneler av härdat glas ur kartong, men eftersom detta har viss inverkan på kylprestandan erbjuder Raijintek även paneler av aluminium. Dessa måste dock köpas separat, men företaget överväger att sälja modeller med dem förmonterade och ett marginellt högre pris som konsekvens.

Raijintek Ophion och Ophion Evo lanseras någon gång under juli månad med rekommenderade prislappar på 109 respektive 125 USD.