När det kommer till fläktar och luftkylare är österrikiska Noctua en stor aktör, där den massiva flaggskeppskylaren NH-D15 är en populär produkt. För den som önskar något mindre alternativ finns tornkylarna i NH-U12-serien. Gemensamt för nämnda processorkylare är hög kylprestanda men även relativt saftiga prislappar.

På Computex 2018 visar Noctua en ny kylarmodell med namnet NH-U12 Redux, där ändelsen syftar på den inkluderade fläkten. Kylaren är baserad på välrenommerade NH-U12S men har gjorts om något för att kunna säljas till ett lägre pris, och detta utan att påverka ljudnivå och prestanda allt för mycket.

När det kommer till kylflänsen har Noctua använt fyra värmeledningsrör för att ansluta fläns och kontaktyta, där antalet istället är fem för NH-U12S. Bolaget har också valt att inte löda värmeledningsrören mot kylflänsarna för att kunna pressa priset ytterligare. Därtill blir förpackningen även av billigare sort.

NH-U12 Redux kommer levereras med en ensam PWM-styrd 120 mm-fläkt från bolagets Redux-serie, och i detta fall handlar det om NF-P12 utan de traditionella färgerna beige och brun. De många tillbehör som vanligtvis inkluderas har också skalats bort och blir istället valbara. I denna kategori ingår bland annat täckplåtar och en extra fläkt.

► Läs alla artiklar från #computex-2018

Processorkylaren är fortfarande i prototypstadiet och detaljer kring kylprestanda nämns inte. Även lanseringsdatumet är okänt, men prislappen väntas landa på ungefär 40 euro, vilket motsvarar omkring 410 kronor. Detta kan jämföras med NH-U12S som istället kostar strax under 650 kronor.