Noctua är främst kända för sina fläktar och processorkylare för datorer, men har även en del samarbeten med mer industriella partners. Vardagliga hemprylar är dock inget företaget sysslat med innan, men på Computex-mässan blir det dock ändring på det när de presenterar sin första bordsfläkt.

Produkten är ett resultat av en Noctua-ingenjörs missnöje med bordsfläktsmarknaden, där modeller som finns att köpa oftast är av låg kvalitet med dålig prestanda. Istället för att återuppfinna hjulet valde nämnda ingenjör att använda sig av företagets nya flaggskeppsfläkt NF-A12x25 och skapa en ram som riktar luftflödet på denna.

Företaget kallar konceptet för airflow amplification system och är utformat för att maximera hastigheten på luften som trycks genom den. Först och främst är kanalerna i ramen vridna för att återställa luftflödet från fläkten till ett rakt sådant. Därtill avsmalnar kanalerna mot slutet vilket ytterligare ökar hastigheten på luften.

Sist men inte minst ger den högre hastigheten ett lägre lufttryck, vilket tvingar in luft från utsidan av ramen genom springorna på denna, och ökar därmed den totala luftvolymen som transporteras. Resultatet blir enligt företaget i slutändan en kraftfull luftstapel som når en bra bit mycket längre än om bara fläkten hade använts utan ramen.

► Läs alla artiklar från #computex-2018

Noctua har för avsikt att göra denna fläktram till en faktiskt produkt, men i dagsläget finns det ingen fast tidsplan när detta kan tänkas ske.