Bitfenix är mest kända för sina datorchassin men har under de senaste åren doppat tårna i ett flertal andra produktområden. Ett av dessa är nätaggregat, där företaget under förra året lyckades träffa rätt med sin serie Whisper M, som både mycket goda omdömen av både SweClockers och annan hårdvarumedia.

Under Computex 2018 visar företaget upp det de hoppas ska bli nästa succé på nätaggregatsmarknaden i form av den nya serien Vision. Bitfenix har återigen vänt sig till OEM-tillverkaren Channel Well Technology (CWT) för ett samarbete kring framställningen av de nya enheterna. Det handlar om en nystöpt plattform som tagits fram för att uppnå skyhög verkningsgrad vid en förhållandevis låg prispunkt.

Vision-serien är tänkt att certifieras enligt 80 Plus Titanium och levereras i ett flertal olika effektklasser, där spannet går från 650 W hela vägen upp till 1 500 W. Gemensamt för samtliga enheter är ett djup på 180 mm, ett helmodulärt utförande på kabelfronten samt en icke-semipassiv fläktdrift, där kurvan på den sistnämnda istället är fintrimmad att köras extremt långsamt vid låga laster.

► Läs alla artiklar från #computex-2018

Bitfenix håller fortfarande på att finslipa detaljer kring den nya plattformen, däribland på fläktfronten, och väntas har något redo för lansering mot slutet av året. Prismässigt uppskattas Vision-serien landa på cirka 150 EUR för 650 W-modellen samt runt 450 EUR för 1 500 W-ditot.