Chassimakaren Phanteks har snabbt stigit till en av dem mest omtyckta tillverkarna av datorlådor efter lanseringen av serierna Eclipse och Evolv. Bolaget har därefter finslipat på deras lådor, samtidigt som portföljen har breddats till bland annat block för vattenkylning.

Nu visar bolaget upp en ny satsning i form av varumärket Metallicgear, som ska fokusera på prisvärda produkter. För att hålla priserna nere behövs självklart något ändras och det handlar först och främst om diverse funktioner på insidan som sällan används av majoriteten.

Sett till byggmaterialet består det mestadels av aluminium, bortsett från botten som är av stål. Invändigt återfinns en enklare variant av höljet för nätaggregatet som enbart är ett tak och öppet på sidan. Istället har bolaget monterat vinylplast på glaset för att dölja den öppna sidan.

Datorlådorna som visas upp heter Neo, Neo Micro och slutligen Neo Mini där reflekterar formfaktorerna per datorlåda. Gemensamma nämnaren för dessa chassin är enkla aluminiumpaneler och härdat glas på båda sidor, bortsett från minstingen Neo Mini vilken har en aluminiumplåt på baksidan.

Metallicgear Neo, Neo Micro och Neo Mini väntas få prislappar runt 99, 84 respektive 69 Euro och lanseras någon gång under årets andra halva.