När det kommer till nätaggregat har amerikanska EVGA haft stor framgång med serien Supernova, vilka baseras på plattformen från bolaget Superflower. Under årets Computex-mässa visar EVGA upp senaste tillskottet i serien, som blir kortare i både djup och namn.

Nykomlingen heter så kort som Super G7 och är märkbart grundare är tidigare Supernova G3. I sifferväg mäter nykomlingen in på 125 millimeter, ställt mot 150 millimeter för modellerna som Super G7 ersätter. Detta är möjligt med en helt ny transformator som är både mindre och inte behövs i lika stort antal som tidigare.

Trots storleken kommer det finnas modeller med effekt upp till 1 000 W, vilken gör den till det minsta nätaggregatet i den effektklassen 1 000 W. Super G7 kommer finnas tillgänglig i flera olika effektklasser vilka i dagsläget inte är färdigställt, men det kommer handla om Guld och Platinum-certifierade nätaggregat, där de sistnämnda enligt uppgift får beteckningen P7.

► Läs alla artiklar från #computex-2018

I skrivandets stund finns det inga satta priser för nya Super G7-serien, men lanseringen väntas äga rum någon gång i september.