Tyska Roccat är en veteran på marknaden för kringutrustning och har i över tio år tillverkat bland annat möss och tangentbord. Under årets upplaga av Computex presenterar bolaget ytterligare ett spelinriktat tangentbord som har namnet Vulcan. Modellens paradnummer är de mekaniska brytarna, som är utvecklade av Roccat och heter Titan Switch Tactile.

Som namnet avslöjar handlar det om brytare med tydlig taktil känsla, och målet är att dessa ska vara mer precisa och snabbare än konkurrenternas alternativ. Titan-brytarna kan totalt tryckas ned 3,6 millimeter, medan knapptryckningar registreras vid halva sträckan.

Tangentbordet Vulcan kommer i tre utföranden och prisklasser, där samtliga har utrustats med små keycaps för att exponera de bakgrundsbelysta Titan-brytarna. En anodiserad aluminiumplatta används för att förstärka tangentbordet och bidra till ett polerat yttre.

► Läs alla artiklar från #computex-2018

De mer påkostade Vulcan-varianterna heter Vulcan 120 AIMO och 100 AIMO, där båda tangentborden kommer med RGB-belysning och dedikerade mediaknappar. Prismässigt landar de på 160 respektive 150 euro. Vulcan 120 AIMO levereras även med handlovsstöd som fästs med magneter. Den billigaste modellen heter Vulcan 80 AIMO och levereras med blå bakgrundsbelysning till priset 130 euro.