Corsair är primärt ett företag inriktat på hårdvara, men för att övervaka komponenter och styra belysning har bolaget även utvecklat mjukvaror som Cue och Link. Under Computex 2018 avtäcker Corsair en samlingsmjukvara, där funktionerna från nämnda program kombineras och får sällskap av ett mer lättanvänt gränssnitt.

Programvaran har namnet ICUE och för att demonstrera dess potential visar Corsair bland annat hur belysningen kan reagera på varvtalet hos fläktar. Olika ljuseffekter kan även sammankopplas med olika makron, där regnbågens färger kan ersättas med mörker genom en knapptryckning.

ICUE möjliggör därtill byte till en gemensam färg för samtliga komponenter, något som tidigare krävt justeringar av varje enskild del. Corsair har ingått samarbete med Ubisoft som implementerat stöd för mjukvaran i Far Cry 5, vilket sannolikt kommer ske i fler titlar framöver. Detta innebär att händelser i spelet reflekteras i RGB-belysningen och liknande funktioner finns för andra program, där exempelvis fläktar och belysning kan tonas ned när en film startas.

► Läs alla artiklar från #computex-2018

Mjukvaran är gratis och finns redan nu tillgänglig via Corsairs webbplats och har stöd för komponenter och kringutrustning som kan användas med Cue och Link. Med på listan finns allt från vattenkylare och fläktar till tangentbord och musmattor, men även fläkt- och ljuskontroller såsom Commander Pro inkluderas.