För snart ett år sedan lanserade AMD sitt senaste bidrag till servermarknaden i form av Epyc, som likt konsumentinriktade Ryzen baseras på arkitekturen Zen. Liksom konsumentplattformen består Epyc-processorerna av Zeppelin-kretsar, där fyra stycken resulterar i upp till 32 kärnor och 64 trådar.

Under årets upplaga av Computex passar AMD på att visa uppföljaren till första generationens Epyc-modeller, där nytillskottet använder arkitekturen Zen 2 och tillverkas på 7-nanometersteknik. Den uppdaterade serverplattformen görs i dagsläget redo för försäljning, vilket ligger i linje med ett planerat lanseringsdatum under 2019.

När det kommer till sockeln kommer SP3 fortsatt vara aktuell, men huruvida de nya processorerna stöds av de äldre moderkorten eller ej är okänt. Den krympta tillverkningstekniken möjliggör bättre energieffektivitet samtidigt som högre klockfrekvenser lär vara möjliga.

► Läs alla artiklar från #computex-2018

I och med arkitekturen Zen 2 kommer de andra generationens Epyc även levereras med åtgärder på hårdvarunivå mot säkerhetshål såsom Spectre variant 1 och 2. Sett till konsumentprodukter gäller detta från och med Ryzen 3000-serien, som har kodnamnet "Matisse", som också lanseras någon gång under nästa år.

Källa: Anandtech