Förutom att visa upp sitt kommande nätaggregat enligt formfaktorn SFX-L passar Seasonic på att demonstrera ett par prototyper av kommande koncept på årets Computex-mässa. Ett av dessa är en kabeldistributionsplattform som företaget kallar System Cable Management Device (SCMD).

Seasonics SCMD-modul är tänkt att monteras på baksidan av chassits moderkortsplåt och fungerar som en distributionsterminal till strömkablarna som ska löpa till datorns komponenter. Estetiskt sett ger detta ett rena utseende på baksidan samtidigt som det är tänkt att underlätta själva kabeldragningen.

Utöver detta ska SCMB-modulen kunna agera som en fläkthubb samt en ljuskontroller för RGB-belysning, där den sistnämnda finessen används för att lysa upp företagets logotyp på själva skalet.

Det rör sig dock inte endast om en simpel kopplingslåda då insidan av modulen är bestyckad med komponenter för spänningsomvandling. Tanken är att SCMD endast ska matas med en kabel från nätaggregatet och att sedan omvandling från 12 V till 5- och 3,3 V som vanligtvis sker i nätaggregatet istället görs i modulen.

Konceptet fungerar idag endast ihop med en speciell version av företagets nätaggregat Prime, men ska enligt Seasonic gå att bredda till en mer universell lösning. Produkten är även tänkt att släppas i tre olika storlekar för att passa in bättre i specifika chassimodeller.

► Läs alla artiklar från #computex-2018

Seasonic SCMD är i dagsläget i prototypstadiet och det finns ännu ingen fastställd tidsram när denna kan tänkas släppas som en färdig produkt.