Taiwanesiska Asus har en väldigt bred portfölj sett till produktkategorier, men trots det letar bolaget alltid efter ny mark att slå sig in. På årets upplaga av Computex visas ett par nya kategorier upp, bland annat processorkylare i form av två slutna vattenkylare.

Den större varianten av de två går under namnet Ryujin och är bestyckad med ett väldigt stort block för processorn. Detta för att få plats med en 60-millimetersfläkt som kyler kringliggande komponenter som spänningsdelar och M.2-enheter.

Fläktarna som medföljer är från Noctuas Industrial-serie med ett maximalt varvtal på 2 000 varv per minut (RPM), och är helt i färgen svart. Asus Ruyjin kommer i storlekarna 240 och 360 millimeter, med två respektive tre fläktar på 120 millimeter.

Lillebror Asus Ryou är en enklare variant och är inte utrustad med extrafläkten vid vattenblocket. Fokus här är en mer traditionell sluten vattenkylare med radiatorer i storlekarna 120 och 240 millimeter, alltså med en respektive två fläktar.

Gemensamt för båda kylarna är en 1,77-tums OLED-panel som kan användas för att visa temperaturer, belastning eller varför inte en bild på ditt eget ansikte för att visa vem som äger. Alla dessa funktioner kan justeras med Asus egen mjukvara för kylarna.

► Läs alla artiklar från #computex-2018

I dagsläget finns det inga prisuppgifter för Asys Ryujin och Ryou. Lanseringen för duon äger rum under årets andra hälft.