Det har blivit allt vanligare att tillverkare breddar sitt sortiment från sin kärnverksamhet för att nå ut till fler kunder. Asus vill inte vara sämre och ger sig under Computex 2018 in på en rad nya produktområden.

Ett av dessa är nätaggregat, där företaget introducerar modellen ROG Thor 1200W Platinum. Som namnet antyder handlar det om en modell i effektklassen 1 200 W, men kommer enligt företaget även framöver att levereras i en 850 W-variant. Själva plattformen är tillverkad av välrenommerade Seasonic, där denna tros baseras på deras Prime Platinum.

Företaget har även gjort mindre modifikationer till plattformen, med bland annat egenkonstruerade kylflänsar – något som ska öka värmeavledningen ytterligare. Den aktiva kylningen utförs av en 135 mm-fläkt med en semipassiv fläktkurva, vilket låter denna stå stilla vid lägre laster.

Precis som många andra produkter ur Asus sortiment kommer nätaggregatet bestyckat med RGB-belysning, vilken kan synkroniseras med annan belysning via Asus Aura Sync. På modellens ena sida finns även en OLED-panel som kan visa information såsom aktuell strömförbrukning. I övrigt handlar det om en helmodulär modell som även kommer med individuellt sleevade kablar direkt ur kartong.

► Läs alla artiklar från #computex-2018

Asus ROG Thor Platinum väntas landa på marknaden under årets andra hälft. Priset är ännu inte känt, men ska enligt företaget ligga på en konkurrenskraftig nivå ställt mot andra enheter vid respektive effektspann och verkningsgrad.