Tillverkaren Asus har ett flertal olika varumärken riktade mot olika segment. Ett av varumärkena är ROG, eller Republic of Gamers, som fokuserar på spelande och innefattar en rad olika typer av produkter. Det rör sig om allt från bärbara datorer till kringutrustning och nu utökar företaget utbudet ytterligare med en ny produkt.

Denna heter ROG Phone och som namnet avslöjar handlar det om en smart telefon. Likt exempelvis Razer Phone riktar sig modellen till användare som spelar mycket på telefonen, och kommer utrustad med kraftfulla komponenter för ändamålet. I processorväg används en åttakärnig Qualcomm Snapdragon 845, som tack vare särskilt utvalda kretsar körs i 2,96 GHz.

Något som särskiljer modellen är den medföljande fläkten som kan kopplas till telefonen via en extra ingång på ena sidan och kan sedan styras via Asus mjukvara. Fläktmodulen är även bestyckad med ett extra uttag på undersidan, vilket ska göra det lättare att ladda telefonen medan användaren spelar. Uttaget kan även användas för diverse tillbehör, som en docka som lägger till en extra skärm för telefonen.

I övrigt kommer telefonen med 8 GB primärminne, ett batteri på 4 000 mAh och antingen 128 eller 512 GB lagring. Detta ackompanjeras av en AMOLED-skärm på sex tum med bildförhållandet 18:9 och en upplösning på 2 160 × 1080 pixlar. Skärmen har en uppdateringsfrekvens på 90 Hz samt responstid på 1 millisekund, där det sistnämnda enligt Asus själva är ovanligt lågt för paneler av typen OLED.

► Läs alla artiklar från #computex-2018

I kameraväg finns två stycken baktill samt en i framkant, där de förstnämnda är på 12 samt 8 megapixel. Även kameran i framkant är på 8 megapixel. För trådlös anslutning finns stöd för Bluetooth 5.0 och Wifi enligt 802.11ad-standarden.

Asus ROG Phone lanseras någon gång under andra halvan av 2018 till ett ännu inte känt pris.