Inledning

Att kalla Cooler Master något annat än en anrik chassitillverkare vore en underdrift. Företaget har haft en stark närvaro både bland systembyggare och entusiaster, där historiska serier som Centurion, Stacker och inte minst HAF varit populära val.

De senaste åren har dock företaget tappat mark till följd av den allt hårdare konkurrensen på chassimarknaden – något som de försöker rätta till med en uppsjö modeller i sin serie Mastercase sedan en tid tillbaka.

cm_h500m-47.jpg

I slutet av förra året introducerade Cooler Master chassit Mastercase H500P, vilket enligt företaget skulle bli något av en uppföljare till den populära HAF-serien. Modellen mottogs dock förhållandevis svalt, där främst det goda luftflödet från föregångarna uteblev samtidigt som vissa kvalitetsmässiga brister lyste igenom.

Några av dessa skavanker rättades till under våren med Mastercase H500P Mesh, däribland med en mindre restriktiv frontpanel, men längs med horisonten fanns det ytterligare ett nytt chassi i görningen. Detta ska vi ta en närmare titt på idag i form av Mastercase H500M som ska vara den "ultimata" versionen av H500-konceptet.