Sedan ett antal år tillbaka har både AMD och Nvidia tekniker för att hantera adaptiv bildsynkronisering i datorskärmar, med Freesync respektive G-Sync. Tekniken har även blivit ett alternativ för konsolspelare, då Microsoft implementerat stöd för Freesync i sin spelkonsol Xbox One.

För att detta ska fungera kräver det dock även att skärmen har stöd för adaptiv bildsynkronisering, något som ännu är relativt ovanligt hos TV-apparater. Via Twitter meddelar tekniksajten Rtings att flera av Samsungs TV-apparater från 2018 fått en mjukvaruuppdatering som lägger till stöd för Freesync.

Uppdateringen lägger till valet Freesync i modellernas menyer, och detta kan sättas till antingen "Ultimate" eller "Basic". Det förstnämnda innebär ett uppdateringsfrekvensspann mellan 48-120 Hz, medan det senare är är något mindre med 90-120 Hz.

Enligt Samsung själva är inte Freesync-läget helt felfritt och kan leda till artefakter och variationer i ljusstyrka. De meddelar även att stödet för Freesync i dagsläget är begränsat till upplösningen 1 920 × 1 080 pixlar.