Corsair HS70 Wireless

Då jag senast recenserade ett headset valde jag att utelämna en tabell med specifikationer, eftersom jag inte tycker att sådana säger så mycket om just hörlurar. Istället ska jag försöka beskriva HS70 Wireless i löpande text.

ALNG1136.jpg
ALNG1142.jpg

Förpackningen är enkel och ger inget lyxigt intryck, men det gör inget. Det viktiga är produkten inuti. Förutom själva lurarna ingår en löstagbar mikrofon, en manual, en USB-dongel och en laddningskabel.

ALNG1172.jpg

HS70 Wireless ger ett gediget och välbyggt intryck, och utseendet kan jag inte klaga över. Kåporna pryds av Corsairs klassiska segelfartygslogotyp och på huvudbandet står bolagets namn i versaler. Stilfullt, diskret och seriöst. Ingen överdriven rymdskeppsdesign, som väl är.

ALNG1150.jpg

På den vänstra kåpans undersida finner vi en mute-knapp, ett volymreglage och ingångar för mikrofon och laddning. Den sistnämnda är tyvärr en Micro USB-anslutning, vilket jag tycker är lite tråkigt. Det betydligt bättre kontaktdonet USB Type‑C har ändå funnits på marknaden ett bra tag.

Den högra kåpan har en enda knapp, som används för att slå på och av headsetet. Knapparna och volymreglaget känns rejäla och ger tydlig feedback, något som faktiskt inte alltid är en självklarhet.

ALNG1153.jpg

En trevlig detalj är att huvudbandet är begåvat med skalor som anger dess justering. Det må inte vara någon världsomvälvande funktion, men det kan säkert vara användbart för en del användare.

ALNG1175.jpg

Anslutningsmässigt erbjuds endast USB-dongeln. Förutom Windows och Linux kan jag konstatera att denna, via en så kallad OTG-adapter, fungerar utmärkt med Android-enheter såsom Samsung Galaxy S7. Stöd finns troligen också på IOS, vilket jag dock inte haft möjlighet att testa. Den ska slutligen även vara kompatibel med Playstation 4.

Mjukvara

Corsair vill gärna lyfta fram mjukvaran Corsair Utility Engine (CUE), vilken kräver inte mindre än 600 MB diskutrymme. Här ges bland annat möjlighet att välja mellan olika equalizers, växla mellan stereo och virtuellt surround och ställa in timer för automatisk avstängning.

iCUE.png

Till min frustration stod CUE för mer problem än nytta: Först tvingades jag installera om det för att överhuvudtaget få ljud i lurarna, ett fel som uppträdde på två olika datorer. Sedan märkte jag att så fort CUE startar slutar pekplattan på min Thinkpad X1 Carbon fungera, även efter omstart och ominstallation. Ungefär där tog mitt tålamod slut och CUE åkte ut med huvudet före.