För åttonde gången på Birdie i Uppsala hölls moddningstävlingen och för fjärde gången med Corsair i spetsen. På plats var SweClockers chefredaktör Jacob Hugosson, som tillsammans med proffsmoddarna Andreas "Brodholm" Fredholm och Hannes Fredriksson utgjorde juryn.

Birdie-28-19.jpg

TILT av ...

Birdie-28-31.jpg

... Tim "timpelay" Pettersson

Birdie-28-15.jpg

Spectrum av ...

Birdie-28-32.jpg

... Niklas "Forsberg Customs" Forsberg

Birdie-28-13.jpg

Anaconda av ...

Birdie-28-33.jpg

... Daniel "faggan" Fagerström

Birdie-28-16.jpg

Hembrännande Xbox-modd, grej, sak, någonting konstigt ...

Birdie-28-29.jpg

... av Björn "B22221" Grundström

Placeringar i moddtävlingen på Birdie 28

Placering

Vinnare

Bygge

Första plats

Tim "timpelay" Pettersson

TILT

Andra plats

Niklas "Forsberg Customs" Forsberg

Spectrum

Tredje plats

Daniel "faggan" Fagerström

Anaconda

People's Choice

Björn "B22221" Grundström

Konstigt

Deltagarna blev i stort favoriter i repris, där två av vinnarna fick ta emot priser under Dreamhack Casemod Championship i slutet av förra året. På tredje plats kom också Daniel "faggan" Fagerström, som fick sin revansch efter att ha gått miste om en pallplats på samma tillställning.

På första plats kom Tim "timpelay" Petterson med bygget TILT, som många av SweClockers medlemmar känner till vid det här laget. Själva chassit är en transparent kub med ena hörnet kapat, vilket är den egenskap som skapar dess lutning och namnger bygget. Ett unikt hantverk där inga detaljer förbisetts.

På andra plats kom Niklas "Forsberg Customs" Forsberg med bygget Spectrum, som bjuder på en ljusshow och där själva tanken är att framhäva finessen RGB-belysning. Precis som TILT handlar det om helt blottlagda komponenter, något som dock inte hindrat honom från att nå ett läckert slutresultat.

Tredje plats intogs som nämnt av "faggan" med bygget Anaconda, som bygger på ännu inte släppta Ghost S1 av svenska Louqe. Trots riktigt låg volym har han lyckats få plats med högpresterande komponenter och vattenkylning, en bedrift som förtjänar en applåd bara det.

Slutligen fick publiken säga sitt om byggena som inte intog pallplatsen och för tredje året i rad vann Björn Grundström med en, så klart, konstig kreation. Bygget kretsar kring, enligt honom, något riktigt dåligt (ursprungliga Xbox) och toppas av vad juryn valde att kalla hembränning.

Tävlingsvinster

Förutom pallvinsterna vann Björn Grundström ett Corsair Spec-04 Tempered Glass i kategorin "People's Choice", där publiken utsåg vinnaren.

Juryn, SweClockers redaktion och Corsair Johan gratulerar alla vinnare!