Montering

Laine_NobleEpic_B1.jpg

Monteringsportionen av Epic är mycket lik den av en vanlig kontorsstol, men för den som är obekant med processen går jag också genom detta steg för steg. Direkt ur lådan är armstöden redan monterade på plats, och är justerbara i längsled med tre M8-skruvar.

Laine_NobleEpic_B2.jpg

Medföljande i paketet finns denna smått otydliga instruktionsmanual av modell lättare. På Noblechairs webbplats finns däremot både monteringsvideo och en mer komplett manual, innehållande tydligare illustrationer och mer utförliga instruktioner att ladda ned.

Laine_NobleEpic_B3.jpg
Laine_NobleEpic_B4.jpg

Basplattan med gungfunktionalitet monteras och hålls på plats av fyra stycken M8 insexskruvar, med hjälp av det medföljande verktyget. Här gäller det att se upp med var jag sätter fingrarna om jag vill ha dem i behåll, då fjädermekanismen för ryggstödet är smått laddad vid leverans.

Laine_NobleEpic_B5.jpg
Laine_NobleEpic_B6.jpg
Laine_NobleEpic_B7.jpg

Glidlagrade hjul av hårdplast.

Vidare till aluminiumbasen där hjulen monteras. Dessa sitter med dubbla låsringar och kan vara smått problematiska att säta helt med handkraft, något som sedan åtgärdas vid användning av stolen. Hjulen i sig är av den hårdare varianten, vilket kan visa sig verka något aggressivt på känsliga golv. Inte ovanligt - men tänkvärt.

Laine_NobleEpic_B8.jpg
Laine_NobleEpic_B9.jpg
Laine_NobleEpic_B10.jpg
Laine_NobleEpic_B11.jpg

Gascylindern för att höja och sänka stolshöjden placeras i det matchande hålet i aluminiumbasen. Därefter förs den tredelade skyddsdamasken av plast över cylindern, och stolens botten kan föras på plats över.

Laine_NobleEpic_B14.jpg

Med den undre hälften av stolen avklarad återstår det bara att montera stolsryggen.

Laine_NobleEpic_B15.jpg
Laine_NobleEpic_B16.jpg
Laine_NobleEpic_B17.jpg

Liknande basplattan till stisen monteras också stolsryggen med M8 insexskruvar, denna gång av något kortare variant. Tråkigt nog är den vänstra armen, med fjädermekanism för lutning, något för bred för plastskyddet som ska täcka den. Detta gör att skyddet måste tvingas på plats och buktar ut oroväckande mycket för min smak.

Vid kontakt med leverantör får jag svaret att detta är fullt normalt och att plasten är så pass flexibel att den tål monteringen.

Laine_NobleEpic_B18.jpg
Laine_NobleEpic_B19.jpg

På högersidan är det inte alls samma dramatik, och plastskyddet glider dit utan några som helst hinder. Detta då högersidans arm är betydligt smalare än vänstersidans arm, och plastskydden är identiska sett till innermått.