Ett av Sveriges äldsta LAN som än idag är vid liv är Birdie, som arrangerats årligen sedan starten år 1992. Tillställningen hålls ännu en gång i Uppsala och platsen är likt förra året IFU Arena, där tre dagars spelande, turneringar, mässa och mängder av andra aktiviteter står på menyn.

Schema med aktiviteter under Birdie 28

För åttonde året i rad blir det också moddningstävling på Birdie, något som hålls i samarbete med Corsair. På plats är företagets egen Johan Nyman, med sina rötter i moddningsscenen, och SweClockers chefredaktör Jacob Hugosson närvarar också för att bedöma deltagarnas bidrag.

_DSC3482Birdie-2017.jpg

Andreas "Brodholm" Fredholm vann fjolårets tävling med Wing X99, som också kammade hem storsegern på Dreamhack Casemod Championship (DHS17).

_DSC3478Birdie-2017.jpg

På andra plats kom Torque av Tim "timpelay" Petterson, som lät sig inspireras av estetiken av en racemotor.

_DSC3488Birdie-2017.jpg

Daniel "faggan" Fagerström intog tredje plats med kompakta bygget DeLisle.

_DSC3473Birdie-2017.jpg

Björn "B22221" Grundström vann People's Choice med Canola Pi – en Raspberry Pi nedsänkt i ett oljeakvarium.

Tävlingsvinster

Förutom vinsterna på prispallen har deltagarna chansen att vinna ett Corsair Spec-04 Tempered Glass i kategorin "People's Choice", där publiken utser vinnaren.

På prispallen finns produkter till ett samlat värde om 20 000 kronor från Corsair och i juryn är förutom Jacob; proffsmoddaren Hannes Fredriksson och Andreas "Brodholm" Fredholm, som år 2017 blev världskändis med konststycket Wing X99. Vinnarna utses efter kriterier som utseende, detaljer och hantverk.

Birdie 28 slår upp portarna torsdag den 10 maj klockan 10:00 och tävlingen drar igång samma dag. Först ställs alla datorer ut för besökarnas beskådan och för chansen att prata med moddarna. Detta följs av en uppvisning på scenen klockan 16:00, varpå juryn utser vinnarna och har prisutdelning klockan 17:00.

Vill du delta? Det är inte svårare än att komma förbi med ditt bygge och ett glatt humör! Annars vankas häng med redaktionens Jacob och stora delar den svenska moddningseliten. Vi ses på plats!