Den välrenommerade kylartillverkaren EK Water Blocks har länge haft stora framgångar med vattenblocket EK-Supremacy Evo. Produkten är bolagets bästsäljare på marknaden för skräddarsydda vattenblock, och ersätter sedan 2012 den tidigare populära modellen EK-Supremacy.

Bolaget avtäcker nu varianten EK-Supremacy Edge, vilket bygger på samma kylardesign som EK-Supremacy Evo. Paradnumret är istället det yttre som har fått sig en ansiktslyftning. På menyn står en polygonmönstrad överdel, där mönstret i varierande höjd ska symbolisera alpbergen utanför företagets kontor i Slovenien.

Prestandamässigt ska den nya modellen därför inte bjuda på några nyheter, men däremot är det en begränsad utgåva där enbart 100 stycken av varje färg kommer produceras. Totalt släpps modellen i sex färger, samtidigt som den erbjuder stöd för både sockel LGA-115X och LGA-20XX från Intel samt AM4 från AMD.

Nämnvärt är att vattenblockets topp tillverkas av antingen en mörk polymer eller genomskinligt akrylglas, medan basen som har kontakt med processorn istället görs av koppar. EK-Supremacy Edge kommer finnas tillgänglig för köp på bolagets webbutik från och med 8 maj till ett ännu ej angivet pris.