För cirka tre år sedan presenterade Noctua sina senaste fläktar för kylare och datorlådor, som skulle erbjuda en optimal balans mellan luftflöde och statiskt tryck. Företaget stötte dock på problem och försenade därför lanseringen och visade de nya modellerna återigen under Computex 2017.

Efter ytterligare förseningar lanserar nu Noctua den nya fläkten med namnet NF-A12x25, vilken blir en del av företagets A-serie. En av de stora nyheterna är det korta avståndet mellan ram och blad, som hamnar på endast 0,5 mm. Detta möjliggörs tack vare användandet av materialet Sterrox, som även medför minskade vibrationer och lägre ljudnivå jämfört med PBT-plast.

Enligt Noctua själva ska den nya modellen rent prestandamässigt motsvara två stycken av föregångaren NF-F12 när denna monteras på processorkylaren NH-U12S. Bolaget menar även att den är mer heltäckande än tidigare fläktlösningar och presterar bra oavsett om den monteras i ett chassi eller på en processorkylare.

Noctua NF-A12x25 finns endast tillgänglig i 120 mm-utförande, men Noctua lanserar även en adapter som gör det möjligt att montera fläkten i 140 mm-fästen, såsom i vattenkylare och chassin. Företaget noterar att det även kan fungera med vissa processorkylare, men att detta inte är garanterat.

Modellen kommer i en 4-pin PWM-variant, en 3-pin FLX-variant samt en 3-pin ULN-variant (Ultra-Low-Noise). Den rekommenderade prislappen för samtliga hamnar på 30 euro, motsvarande cirka 300 kronor.