Efter närmare fem år med tillverkningsteknik på 28 nanometer var det i samband med lanseringen av Polaris dags för AMD att ta steget ned till 14 nanometer. När prestandakretsen Vega släpptes i augusti 2017 gällde samma tillverkningsteknik, men på horisonten kunde en krympning till 7 nanometer kallad Vega 20 skymtas.

Videocardz har fått tag i prestandatester för den beryktade Vega 20-kretsen, där denna satts på prov i 3DMark. Grafikpoängen är anmärkningsvärt nog lägre än nuvarande Vega Frontier Edition som kretsen jämförs med. Siffermässigt är det ett steg ned från 28 938 poäng till 26 323 poäng, motsvarande en minskning på nio procent.

En potentiell förklaring torde vara de lägre frekvenserna, där den nya kretsen körs i 1 000 MHz kärnklocka, ned från 1 602 Mhz för Vega Frontier Edition. Troligen rör det sig än så länge om ett tidigt ingenjörsexemplar, då ett av paradnumren för 7 nanometer sägs vara högre klockfrekvenser.

För HBM2-minnet noteras dock högre klockfrekvenser där detta körs i 1 250 MHz, upp från 945 MHz för Radeon Vega Frontier Edition. Även mängden utökas med det dubbla till 32 GB. Nämnvärt är att kortet i testet väntas vara avsett för maskininlärning och AI, och inte för spel.