Inledning

Sedan HP köpte Voodoo PC år 2006 har det hänt väldigt mycket. Voodoo PC var extremt tilltalande för mig då de hade en kantig och unik stil tillsammans med relativt smakfulla färger som var långt bort från dåtidens beigea och fula datorlådor när det kom till färdiga system.

HP har på senare tid satsat mycket på Omen by HP, med produkter som främst riktar sig till spelentusiaster. Stilen baseras på Voodoo PC:s Omen-serie, även om HP enbart verkar hålla sig till den enkla kombinationen av svart och rött.

HP Omen 27 fot.jpg

Den skärm jag tittar närmare på idag använder sig av en TN-panel, något jag själv alltid varit lite skeptisk till. Anledningen till att jag trots detta använder en 27-tums TN-baserad skärm är för att den är märkbart snabbare än bland annat den VA-baserade AOC-skärmen jag testade förra året. Båda har 144 Hz men skillnaden är märkbar, och min TN-baserade skärm är klart snabbare.

Då 165 hertz bara är 21 Hz mer än 144 Hz räknar jag egentligen inte med någon märkbar skillnad i snabbhet. Det jag främst kommer fokusera på är denna eventuella skillnad mellan HP Omen 27 och min Asus Swift PG278Q, samt se om HP:s modell erbjuder något skiljer den från mängden.

Testpilot2.jpg

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Läs mer om SweClockers testpiloter