Nintendo har varit med på konsolmarknaden under en längre tid, där många minns gamla klassiker som Nintendo 64 med värme. Bolaget har sedan dess hunnit få ut en rad mer eller mindre lyckade konsoler, där hybridenheten Switch tillhör förstnämnda, medan Wii U från 2012 tillhör den senare.

I företagets finansiella årsrapport för perioden 31 mars 2017 och samma datum 2018 framgår det att företaget nått stora framgångar under denna, med bland annat rörelseresultat som landar på 178 miljarder yen. Detta innebär en ökning om 505 procent jämfört med året innan och för intäkter rapporteras en ökning med 116 procent till 1,06 biljoner yen.

Framgångarna tillskrivs primärt bolagets senaste konsol Switch, vilken erbjuder både stationära och handhållna spelupplevelser. Totalt såldes 15 miljoner enheter under räkenskapsåret, och bolaget hoppas i enlighet med tidigare prognoser sälja 20 miljoner enheter under det kommande året.

Andra bidragande faktorer är en stark spelförsäljning, med bland annat Super Mario Odyssey som sålts i över tio miljoner exemplar, tätt följt av Mario Kart 8 Deluxe på nio miljoner och Splatoon 2 på sex miljoner.

Nintendo räknar med att det kommande räkenskapsåret med slut 31 mars 2019 ska bli än mer framgångsrikt. För att lyckas med detta tillträder en ny VD i form av Shuntaro Furukawa under perioden, samtidigt som bolaget satsar på ett förstärkt spelutbud och nya kartongbaserade Labo.