Inför lanseringen av Intels senaste styrkrets Z370, som släpptes i samband med Coffee Lake, talades det även om efterföljaren Z390. Uppgifter talade för att denna skulle släppa under andra halvan av 2018, och det spekulerades i att detta sker i samband med nya Coffee Lake-baserade processorer.

Via en manual för ett moderkort i sin Racing-serie bekräftar nu tillverkaren Biostar att styrkretsen Z390 kommer släppas. På framsidan av manualen, som är för B360 GT3S, syns även modellnamnet Z390 GT3 vilket tyder på att en lansering är att vänta inom kort.

Då de båda styrkretsarna baseras kring en nyare Platform Controller Hub (PCH) med ytterligare funktionalitet kan samma manual troligen användas för dessa, vilket i sin tur är ett sätt för tillverkare att spara pengar. Nyheterna för Z390 är ännu okända, men det nämns att denna har stöd för överklockning.

Intel själva har ännu inte talat om Z390 och det är ännu okänt när denna lanseras. Det har tidigare talats om att företaget arbetar på processorer med 8 kärnor och 16 trådar, vilka kan komma att introduceras med den nya styrkretsen.

Källa: Pcgameshardware