Under årets upplaga av teknikmässan CES presenterade tillverkaren Be Quiet sina nya processorkylare Dark Rock 4 och Dark Rock 4 Pro. Det handlar om uppföljare till de nuvarande modellerna med samma namn, och kommer trenden trogen med vissa förbättringar.

Bland nyheterna nämns bland annat ett högre TDP-värde för Dark Rock 4, som ligger på 200 W. För storasyskonet Dark Rock Pro 4 ligger TDP-värdet kvar på 250 W, men har en lägre ljudnivå på 24,3 dB. Be Quiet har också gjort om monteringssystemet för de båda modellerna, där de inte längre behöver skruvas fast från baksidan av moderkortet.

Dark Rock 4 är den mindre modellen och kommer utrustad med en 135 mm-fläkt ur bolagets Silentwings-serie samt sex stycken värmeledningsrör av koppar. För Dark Rock Pro 4 används en 135 mm-fläkt på insidan samt en 120 mm-fläkt i framkant.

Den mindre fläkten, tillsammans med utskärningar i botten på kylflänsarna, ska göra det möjligt att använda minnesmoduler med större kylflänsar. Dark Rock 4 och Dark Rock 4 Pro finns tillgängliga nu till det rekommenderade priset 849 respektive 999 kronor.