Den svenska uppstickaren Spotify började som ett mindre bolag 2008, med målet att smidigt erbjuda strömmad musik åt kunder. Över tid växte konceptet och idag har Spotify 70 miljoner betalande prenumeranter och 150 miljoner användare. Den 3 april börsnoterades även bolaget till ett värde omkring 250 miljarder kronor vid handelns öppning.

Nu bjuder Spotify in till ett avtäckande den 24 april, där bolaget lovar att visa upp något nytt. Exakt vad det rör sig om är ännu oklart, men rykten pekar mot att det kan handla om en så kallad smart högtalare. Ryktena baseras bland annat på att bolaget lagt ut flertalet jobbannonser för massproducerad hårdvara och en antydan om att produktionsstart sker inom kort.

Dessutom fick en rad Spotify-användare erbjudanden under februari om en kompakt högtalare för bilen. Högtalaren skulle vara uppkopplad mot mobilnätet och erbjuda röststyrd musikströmning via bolagets tjänst. Nämnvärt är att Spotify redan idag genomför tester med röstkommandon i bolagets applikation.

Det angivna priset för prenumerationstjänsten inklusive högtalaren låg enligt erbjudandet på 12,99 dollar, motsvarande omkring 136 kronor inklusive moms. Huruvida detta är relaterat till avslöjandet den 24 april är ännu okänt.